Hogyan ültesd be könnyen a balkonládákat

Nem azért osztom meg, mert szeretném, ha a fél világ látná, milyen ügyes vagyok. Nem is azért, hogy a másik fele meg irigyeljen, hogy milyen jó nekem. Mert ugye a facebook/instagram stb. erről szól.

Nem, nem ezekért. Hanem mert nemrégiben tanultam egy technikát, hogyan lehet könnyen és gyorsan virágládába ültetni a cserepes virágokat. Biztos van rajtam kívül legalább egy ember, aki még nem ismerte ezt…annak az egynek írom.

Úgyhogy mondom, illusztrálom.

Primulát vettem, mert egyrészt nagyon kedvelem ezt a helyes kis vidám virágot, másrészt ez a növény jól tűri a kora tavaszi hidegeket, ami nálunk szokott lenni.

Olcsó virág, úgyhogy minden ablakba ez kerül.

A virágládák aljára szórtam agyaggolyókat, tudjátok, a víz miatt. Hogy ki tudjon folyni a fölösleg.

Aztán megnéztem milyen magasan lesznek a virágok. A  nagyobb láda aljára kellett föld, arra ültettem rá a cserepeket. A virágokat kivettem a műanyag cserépből,

-micsoda nyelvi bukfenc,

a cserép egyébként agyagból van, vagyis cserép, de a műanyag “cserepet” is cserépnek hívjuk, mint a műanyag FAkanalat fakanálnak. Anyagnévi jelzős kapcsolatnak nevezik ezt, ha jól emlékszem tanulmányaimból. És egy idő után elvész az anyagnév, egybeolvad a jelzett szóval, és egyszerű főnév lesz belőle –

szóval óvatosan kiemeltem a növényt, az üres cserepet pedig beállítottam a ládába.

Üres cserepek a ládában

Körbeszórtam földdel, jól le is döngöltem. Mikor már nyakig ért a föld, a cserepet kicsit megforgattam, kivettem, az üres helyébe pedig beraktam a növényt. Két leszorítás, és készen is volt.

Virág az üres helyre

És itt a végeredmény.

Virág a helyén

Itt fog lakni:

Virág a végső helyén