Mini Európa

Brüsszelben jártam nemrégiben. Ott mindig van látnivaló, és bár gyakran megfordulok, mégis minden alkalommal felfedezek valami újdonságot.

Az Atomium a város egyik jelképe,

Ott a magyar zászló

1953 óta áll a brüsszeli Heysel parkban, azt már láttam. Mellette található a Mini Európa park, az Európai Unió leghíresebb épületeinek 1:25 ben kicsinyített másával, ott még nem jártam, pedig az is ott áll 1989 óta…

úgyhogy vasárnap délelőtt oda kirándultunk a családdal.

Egy szabadtéri kiállítást képzeljetek el, ahol egy délelőtt bejárható egész Európa.

Brüsszel, Grand Place

Miután megnéztük az Eiffel tornyot, a londoni Big Bent  és a holland szélmalmokat, majd rácsodálkoztunk a párizsi diadalívre, közvetlenül utána akár gombnyomással beindíthatjuk a Vezúvot,

A kitörő Vezúv

 vagy bebújhatunk egy görög katona,

Egy marcona görög katona

netán egy londoni gárdista bőrébe. 

Gárdista vagyok
Harcos vagyok

A folyókon és csatornákon hajók úsznak, a tavakon miniatűr csónakok, és igazi vonatok is szaladgálnak mindenfelé a gyerekek örömére.

Távolban az Eiffel torony

Ha nem láttad még a híres melki (Ausztria) apátságot vagy az athéni Akropoliszt, itt azt is megnézheted. És valószínű soha nem láttad még – és nem is fogod – a Sacre Coeurt vagy a berlini Brandenburgi kaput felülről. Még a fák is aprók, még sosem láttam bonsai tölgyfát.

Bonsai tölgyfa

Van mini repülőtér, mini rakéta fellövő állomás és mini olajfúró torony.

Olajfúró torony

Magyarországot a Széchenyi fürdő épülete képviseli, mely Európa legnagyobb gyógyfürdője.

A Széchenyi fürdő
A Széchenyi fürdő

Szép volt az idő, a séta után a teraszon kávéztunk. Az ajándékboltban a kijáratnál meg lehetett volna vásárolni az összes tagállam kicsinyített zászlaját, mi inkább egy fotót tettünk el emlékbe.

Szép nap volt