Mi történt a nyáron? – 3. rész

Augusztusban az egész családom együtt nyaralt Tenerifén, a Kanári szigetek legnagyobbikán.

Vulkáni sziget, a tengerből emelkedett ki jónéhány millió évvel ezelőtt, és most sincs rajta sok növényzet. Sűrű erdőkhöz szokott szememnek furcsa volt a terméketlen táj és a szokatlan növényzet.

Kárpótolt viszont az Atlanti óceán, mely körbeveszi a szigetet.

Hegytető Tenerife

A nyaralásunk koncepciója az volt, hogy olyan szállodába megyünk, ahol teljes ellátást kapunk, így senkinek nem kell bevásárolni, főzni, teríteni, leszedni, mosogatni.

Szálloda hall

Ebben az édes semmittevésben telt a 10 nap, unokákkal, kirándulásokkal, fürdéssel, tengerbámulással. Rák jegyben születtem, ami vizes jegy, talán ezért vonzódom annyira a tengerhez. Nem vagyok egyedül, azt hiszem, azzal, hogy végtelen ideig tudom nézni a vizet, a hullámok fehér taraját, hallgatni a morajlást, ahogy a sziklákhoz csapódik a sós víz.

Még fürödni sem muszáj. Bár a víz nem volt hideg, és voltak csendes napok, én nem merészkedek a parttól messze, tudom, hogy a hullám behúz, és sokkal erősebb nálam.

A parti homok fekete volt, ilyen sem láttam azelőtt. Ahogy a napernyő alól szaladtam a vízhez, csak úgy égette a talpam.

A szálloda egy hatalmas komplexum volt, nagyon sok ember, több száz szoba. Nem ilyen nyaraláshoz vagyok szokva, mi szeretünk utazni, minden nap máshol aludni, felfedezni a tájat, városkákat, műemlékeket és jó éttermeket. Meglepően jól éreztem magam annak ellenére, hogy a 10 napot egyhelyben töltöttük.

Egy nap átmentünk a La Goméra nevű szemben lévő kicsi szigetre, komppal 50 perc. A sziget annyira pici, hogy egy fél nap alatt bejártuk busszal.

A nagy család aztán szétszéledt, az unokáktól hatalmas puszikat, búcsúkönnyeket és nagy öleléseket kaptam, hogy el ne felejtsem, milyen jó is volt együtt. Nem mintha el lehetne felejteni..

Utolsó este

Nyári élmények