Mi történt a nyáron? – 1. rész

A nyári szünetnek vége, visszatértem a munkához, és a blogomhoz is.
Kellett egy kis kikapcsolódás, bár mindjárt meglátjátok, volt azért munka is ebben a 3 hónapban.

Júliusban Erdélyben voltam, Székelyföldön tartottam előadást a csíksomlyói gyógynövény napok alkalmából. Unokatestvérem, Gabi (kishúg kategória), elkísért, hogy ne menjek egyedül. Kalandos utunk volt: a repülő Marosvásárhelyig visz,

onnan egy transzfer busszal mentünk Csíksomlyóig. Az út igen kellemes volt – innen is köszönöm a Vándor transzfer jókedvű sofőrjének. Hosszú, majd 4 órás út után érkeztünk meg a helyszínre, ahová barátsággal mentem és barátként fogadtak. Kaptam ölelést, puszikat, kézfogásokat és kellemes szállást.

Meg a menzán vacsorát, amit a gyerekek között költöttem el. Sajnos ilyenkor nyáron az otthonban alig vannak, pedig velük mindig szívesen találkozom.

VII. Székelyföldi Gyógynövénynap

Az előadást abban a pajtában tartottuk többedmagammal, ahol néhány éve még csak készülőben volt az oltár, a bozontos szakállas fafaragó akkor faragta a keresztet.

A focipályán a pajta mellett Teréz anya rendi apácák fociztak.

Megmosolyogtam a fehér lepelben a labda után szaladó nőket, akik Indiából, Afrikából jöttek ilyen messzire, hogy gyerekeket neveljenek. Kaptam egy képet Teréz anyáról, aminek a hátoldalán ez a gyönyörű szöveg áll, Teréz anya napi imája:

Uram, tégy engem a te békéd eszközévé.
Ahogy gyűlölet lakik, oda szeretetet vigyek.
Ahol sértés, oda megbocsájtást.
Ahol széthúzás, oda egyetértést.
Ahol tévedés, oda igazságot,
Ahol kétely, oda hitet,
Ahol kétségbeesés, oda reményt,
Ahol szomorúság, oda örömet.

A visszaút még kalandosabb volt, ugyanis vasárnap korán reggel indult a repülő Budapestre, a transzfer nem vállalta a hajnali szállítást. Így aztán már szombaton, vonattal mentünk Marosvásárhelyre.

A román vonat lassú volt és igen piszkos, viszont időben indult, pontosan érkezett és gyönyörű tájakon ment keresztül. Láttuk a havasokat, a fenyveseket, szurdokokat és lankás hegyoldalakat. Marosvásárhely mellett egy másik árvaotthonban kaptunk szállást, vacsorát, jó szót és tiszta ágyat.

Nyári élmények