Önvédelem nőknek

Nőknek, és azoknak a férfiaknak, akiknek fontosak a nők—az édesanyjuk, a feleségük, a lányuk, a lánytestvérük.

Önvédelem

Aki írta, egy rendőriskolában dolgozik.

  1. A könyökünk a testünk legerősebb része. Ha a támadó elég közel van hozzád, használd a könyököd!
  2. Ha a pénztárcád vagy a kézitáskád kéri, ne add a kezébe! Dobd távolabbra, valószínű utána megy, és nem téged fog bántani. Közben olyan gyorsan szaladj el, amilyen gyorsan tudsz.
  3. Ha csomagtartóba zártak, törd ki belülről a hátsó lámpákat, és a nyíláson dugd ki a kezed, integess! A sofőröd nem, de mások észre fogják venni. Ez a tanács mentett már meg életeket.
  4. Ha beültél az autódba, azonnal nyomd le a központi zárat, és indulj. A nők hajlamosak még számolgatni, írogatni, tenni-venni az autóban indulás előtt.  
  5. Ne maradj a parkoló autóban ha nyitva van! Valaki beülhet melléd és arra kényszeríthet, hogy elindulj.
  6. Ha már van valaki az autód hátsó ülésén, mikor beülsz, és pisztollyal arra kényszerit, hogy vezess, ne kövesd az utasításokat! Inkább törd össze az autót: válassz ki egy célpontot, és nyomd a gázt! Ne félj, a légzsák megóv az ütközésnél. A hátsó ülésen ülő viszont meg fog sérülni. Ha az autó megállt, azonnal ugorj ki és fuss.

Parkolóházban:

  1. Legyél éber. Nézz körül. Nézz bele az autóba, nézd meg a hátsó üléseket.
  2. Ha egy minibusz mellett állsz, a másik oldalról szállj be. A sorozatgyilkosok akkor támadják az áldozatot, amikor az autó ajtaját kinyitják, ekkor húzzák be a minibuszba.
  3. Nézd meg a körülötted parkoló autókat. Ha a melletted parkoló autóban egy férfi ül egyedül, pláne, ha a te autód oldalán, inkább fordulj vissza. És szólj egy biztonsági őrnek. Inkább legyél hülye paranoiás, mint halott.
  4. Mindig lifttel menj, sose a lépcsőn. Különösen ne éjjel! A lépcsőház a tökéletes színhely a bűntényhez.
  5. Ha fegyvert fognak rád, ne habozz, FUSS! 4 a 100–hoz, hogy eltalálnak, és ha mégis, a golyó ritkán ér fontos szervet. Szaladj, ha lehet, cikázva.
  6. A nők hajlamosak kedvesnek lenni. Ezt felejtsd el! Kockáztatod, hogy megerőszakolnak vagy megölnek. Ted Bundy, a szériagyilkos jóképű volt és jólnevelt. Mindig a nők jóindulatára számított, mikor elrabolta őket: bottal járt, sántított vagy segítséget kért, hogy beszállhasson az autójába.
  7. Figyeljetek a gyereksírásra is! Egyszer egy nő késő este gyereksírást hallott a bejárati ajtó felől. Nem nyitott ajtót, inkább hívta a rendőrséget mert furcsa volt neki a szituáció. A rendőrség a telefonban azt mondta, semmiképp ne nyisson ajtót. Utána úgy tűnt, a sírás az ablak felől jön. A nő félt, hogy a gyerek kimegy az utcára, és elüti egy autó. A rendőrség továbbra is azt mondta neki, SEMMIKÉPP NE NYISSON AJTÓT! Lehet, hogy egy gyilkos akar rá hatni azzal, hogy felvételről gyereksírást hallat,  hogy aztán bejuthasson a lakásba.
  8. Utolsó tanács: ne azt kiabáld, “segítség!” hanem azt, hogy “tűz van”, arra jobban előjönnek az emberek.