Mindennapi bosszúink

Amikor belefáradtunk a veszekedésbe, jönnek a kicsi bosszúk, amik alkalomadtán jót tesznek a társas együttlétnek. Levezetik a feszültséget, oldják az ellentéteket- állítja a pszichológus.

Névadások története

Mindenkinek van neve– a vezetéknév többnyire adott, a keresztnevet a szülők választják. Komoly családi viták tárgya, hogy hívják majd az

Ócskapiac

Nagyon szeretek az ócskapiacon böngészni, a kincsvadászat lehet ilyen izgalmas élmény.

Történet egy hegesztőről

A nő és a férfi bekanyarodtak a bevásárlóközpont előtti parkolóba. Hideg téli nap volt, kora délután. Kiszálltak az autóból, elindultak a bejárat felé.

Tökélyre vitt tökéletlenség

A szabálytalanságot tökéletesre vinni csak akkor sikerül, ha tajtrészeg az elkövető, nincs jogosítványa és lopott targoncát vezet országúton. Ez történt a minap.

Influenszer

Véleményvezér példaképeim Voltaire, Szabó Magda, Tolsztoj.

Az előre bejelentett rablás esete

A múltkor néztem a híreket. Belgiumból jött a riport, egy trafikos nyilatkozott.

“10 óra felé 3 kapucnis fiatalember jött be a boltba, és pisztolyt rántva a bevételt követelték. Azt mondtam nekik, hogy gyerekek, nemrég nyitottam, üres a kassza. Gyertek vissza záráskor, akkor lesz több pénz.

A Napkirály feneke

avagy a sebészet születése

1686. februárjában XIV. Lajos francia király egy igen kényes helyen növő furunkulustól szenved.

Orvosai lemosásokkal gyógyítják, amiket a király hősiesen tűr. A furunkulus eltűnik, ám a kenőcsök és borogatások ellenére hamarosan újra megjelenik.

Így aztán a királyi borbély segítségét kéri az Udvar, aki bemetszést hajt végre a nemes hátsón. Azután egy másodikat, egy harmadikat..

Úgy tűnik, a királyi sipoly gyógyításához radikálisabb eszközre van szükség, jelenti ki a borbély.

Rend a lelke mindennek

Az egyik asztalon ott egy bakelit tálca, rajta egy kávé és egy tányéron kifli. Croissant pontosabban. A székeken nem ül senki. Elmentek még venni valamit, gondolom én, és leülök egy szomszédos asztalhoz.