Reflux, gyomorsav, torokgyulladás

Sokan ismerik a gyomorsav túltengés jelenséget. Kiadós étkezés után szinte mindenkivel előfordul egyszer-egyszer, van akinél azonban tartós rossz közérzetet, betegséget

Gyulladáscsökkentő táplálkozás

Elhízás, cukorbetegség, ízületi fájdalom, álmatlanság, ekcéma, Alzheimer, Crohn: mi a közös bennük? Töltsd ki a tesztet, megtudhatod, mennyire vagy veszélyben.

Portugália, olajbogyók és olívaolaj

Talán tudjátok, hogy a férjem portugál, méghozzá délről, Alentejo vidékről származik, a narancsfák és olajfák hazájából. Errefelé soha nincs tél,

A hideg tészta egészségesebb a melegnél

A nagy nyári melegben a tésztát is fogyaszthatjuk hidegen, salátának elkészítve. Különösen ajánlom ezt cukorbetegeknek a hideg tészta kedvező élettani

Bárányok bánata

Érzékeny lelkű ember vagyok, néha kicsit szentimentális és időnként túlteng bennem az empátia. Különösen együtt tudok érezni a gyerekekkel, az

Az olívaolaj mire jó?

Az olajfákat évszázadok óta termesztik arrafelé. 50-60 évvel ezelőtt az a hír terjedt el, hogy az olívaolaj káros az egészségre, ekkor – mivel nem volt igény az olajra – jóformán az összes fát kivágták, és napraforgót kezdtek ültetni a földekre.

Gyilkosunk és barátunk: a só

A túlzott sófogyasztásnak háromszor több halálos áldozata van, mint az országúti baleseteknek. Fehér halálnak is hívják, pedig életfontosságú szerepe van a vízháztartásunk szabályozásában. Mi is az igazság a só körül?

Ki üti rá az élelmiszerekre a lejárati dátumot?

Emlékeztek még a „Ma lejárt szavatosságú dobozos tejeskávét ittam” című írásomra? A cikk kapcsán meghívást kaptam a TV2 Mokka című műsorába, ahol azt a témát boncolgattuk, hogy ehető-e a lejárt szavatosságú étel.

Endometriózis

A nők 2-5 %-át érinti ez a nagy fájdalmakkal járó betegség, melyet a hasüregben burjánzó endometrium szövetek okoznak. 25-40 év között a leggyakoribb, a változó kor vagy esetleg egy terhesség vetheti végét.

Hangoskönyvben/cikkben nem gondolkodom.

SIBO a neve annak a betegségnek, amiről egy 30 éves fiatal nő könyvet írt – nem szépítem – À fleur de pet, A fingásról címmel. Dora Moutot 6 éve keresztül szenvedett a folyamatos bélgázoktól, amíg egy nap elege lett, és azt gondolta, biztos van valami oka ennek, járjunk utána.